Before I die, I want to…

Sarphatipark, De Pijp, Amsterdam, 17 mei t/m 14 juni 2015

Wat is nu echt belangrijk in het leven? Bij die vraag sta je meestal pas stil op het moment dat het leven niet meer vanzelfsprekend is. Bijvoorbeeld bij ziekte of het overlijden van een dierbare. Maar waarom zou je dat moment afwachten en niet nú al nadenken over waar je voor leeft of wat je nog wilt?

 

Het Sarphatipark is centraal gelegen in de Pijp, Amsterdam. In deze tijd van individualisme is het van belang de kracht van de openbare ruimte, de ontmoetingsplekken in de buurt te gebruiken om mensen met elkaar te verbinden.

 

Opgedragen aan Audrey Messak (1964-2013)

Het kunstwerk Before I Die, I Want To… is samen met de familie en vrienden van Audrey Messak voorbereid en opgebouwd.

In samenwerking met: Sylvia Schinkel, Stephan Franck en medewerkers van de Gemeente Amsterdam.
Met dank aan: Alies Fernhout|Wijkcentrum De Pijp, Jolieke van der Haar, Marjolein Sponselee, Wilma van Engen, familie en vrienden van Audrey Messak.
Financieel mogelijk gemaakt door Gemeente Amsterdam Zuid.

Hieronder een filmimpressie van Yael Assaf en Yafit Taranto:

Een filmimpressie van YoYmedia: klik hier >

Een filmimpressie van Metje Blaak: klik hier >

Before I Die is een community art project van Candy Chang, New Orleans. Zij geeft mensen uit verschillende landen en gemeenschappen de gelegenheid dit kunstwerk te plaatsen in de openbare ruimte. “It’s easy to get caught up in the day-to-day and forget what really matters to you: time and relationships with other people.” (Candy Chang)

 

Voorbereiding & opbouw: